CG dobila ponudu za autoput

Vlada Crne Gore dobila je od grčko-izraelskog konzorcijuma "Aktor šikon binui" konačnu ponudu za gradnju autoputa od Bara do granice sa Srbijom.

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2010.

17:49

Default images

Portparol crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva Ivana Pejović je rekla da detalji iz ponude neće biti saopšteni do sednice Saveta za izgradnju autoputeva, koja će, kako se očekuje, biti održana u sredu 5. maja.

Vladini stručnjaci će do tada analizirati uslove ponude, a Savet za autoputeve će doneti odluku o tome da li će grčko-izraelska ponuda biti prihvaćena ili odbijena.

Grci i Izraelci su ranije ponudili da autoput, dužine oko 170 kilometara, izgrade za 3, 92 milijarde evra, što je crnogorska vlada ocenila kao nerealno i neprihvatljivo.

Grčko-izraelski konzorcijum "Aktor šikon binui" je drugorangirani na tenderskom postupku za izgradnju prvog crnogorskog autoputa.

Vlada Crne Gore je s njim otvorila pregovore nakon što hrvatski konzorcijum "Konstruktor" nije uspeo da obezbedi validne bankarske garancije o svojim finansijskim mogućnostima za gradnju autoputa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: