"Rumunija neće priznati Kosovo"

Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Bakonski je ponovio da Rumunija neće priznati Kosovo i naglasio da Bukurešt podržava zapadni Balkan na putu ka EU.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.04.2010.

14:48

Default images

Rumunski ministar spoljnih poslova, koji je u Bukureštu razgovarao sa šefom UNMIK-a Lambertom Zanijerom, založio se za čuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji kao i u regionu, istaknuto je u današnjem saopštenju MIP-a, na koje se poziva rumunska agencija Ađerpres.

Dvojica zvaničnika su razgavarala o ulozi UNMIK-a i Euleksa na Kosovu i istakli da misije međunarodnih organizacija treba da imaju"neutralan stav" u rešavanju problema u toj srpskoj pokrajini.

Rumunija je, pored Španije, Slovačke, Grčke i Republike Kipar, jedna od pet zemalja članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Rumunija je veoma angažovana u mirovnim misijama na Kosovu i Metohiji: u Kforu ima 140 vojnika, u Euleksu 193 pripadnika žandarmerije, policajaca i civila, a u UNMIK-u dvojicu oficira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: