CG: SSP sutra stupa na snagu

Sutra stupa na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

14:47

Default images

"To je snažna i pozitivna politička poruka da su vrata Unije za Crnu Goru otvorena", poručila je danas ministarka za evropske integracije Gordana Đurović. Ona je ocenila da je to važan događaj koji znači da je Crna Gora dobila podršku svih 27 država članica EU za dalji proces integracija.

"Iz ugla Crne Gore, to znači da su sve odredbe S SP-a od 1. maja na snazi i da moramo još tešnje da sarađujemo sa EU kod definisanja svih segmenata ekonomske politike, kao i da ćemo još tešnje sarađivati sa Unijom kada su u pitanju oblast ljudskih prava, pravosuđe i unutrašnji poslovi", rekla je Đurovićeva, preneli su podgorički mediji.

Ona smatra da crnogorski proces integracija ide planiranom dinamikom i da to potvrduju i sve činjenice posle 21. maja 2006. godine. Tog datuma u Crnoj Gori je održan referendum na kome su se građani izjasnili za izdvajanje iz tadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: