Pomoć najugroženijima u Prokuplju

Sever pomaže jugu u akciji “Hrana za sve“. Bojan Pajtić uručio najsiromašnijim žiteljima Prokuplja hiljadu paketa hrane i kućne hemije.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

14:43

Default images

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je uručio najsiromašnijim žiteljima Prokuplja 1 000 paketa hrane i kućne hemije. Namirnice su obezbeđene iz robnih rezervi AP Vojvodine. Ova akcija izvodi se u koordinaciji sa akcijom B92 “Hrana za sve”.

Prve su po namirnice došle majke koje kažu da ne pamte kada su svojoj deci pripremile kvalitetan obrok. Posle dužeg vremena na trpezi će biti gotova jela, konzerve, mesni naresci.

Hiljadu paketa hrane za najsiromašnije, u vrednosti od 3 100 000 dinara, obezbeđeno je iz robnih rezervi Vojvodine.

Predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović ističe da je ovakva pomoć dragocena za opštinu sa najvećom stopom nezaposlenosti i gde svakodnevno 450 osoba dobija obrok preko narodne kuhinje.

Skoro deset posto žitelja opštine Prokuplje su korisnici materijalnog obezbeđenja preko Centra za socijalni rad. A sve je više onih koji traže jednokratnu novčanu pomoć za hranu i lekove, objašnjava rukovodilac Centra za socijalni rad Snežana Vukadinović.

Vlada Vojvodine je 2009. i od početka ove godine podelila preko 52 000 paketa hrane i kućne hemije u vrednosti od preko 190 miliona dinara. Ovakve humanitarne akcije biće nastavljene i ubuduće, najavljuje Bojan Pajtić.

U saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine za rad narodnih kuhinja do sada su isporučeni lanč paketi u vrednosti od 45 miliona dinara. U planu je da se pomoć u hrani i higijenskim paketima uskoro isporuči i najsiromašnijim Srbima koji žive na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: