DSS, NS i JS ignorisali poziv GSA

Beograd -- Gej strejt alijansa (GSA) završila prvi krug razgovora sa parlamentarnim strankama. DSS, NS i JS ignorisale pozive na razgovor.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju Gej strejt alijanse, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija su ignorisale "uporne, višenedeljne pozive na razgovor". "Ovime su ove stranke pokazale jasan stav da ne žele da ostvare dijalog sa GLBT zajednicom o nasilju i diskriminaciji koju ova zajednica doživljva u Srbiji", navodi se u saopštenju Gej strejt alijanse.

Ova nevladina organizacija je postavila i pitanje da li DSS, NS i JS time što izbegavaju da se izjasne o dijalogu i pravima homoseksualne i lezbijske populacije žele da poruče javnosti da je dozvoljeno nasilje nad delom stanovništva Srbije.

Poslednji od mnogih razgovora sa parlamentarnim strankama u Srbiji Gej strejt alijansa je obavila sa predstavnicima Srpskog pokreta obnove, a tokom susreta je istaknuto da SPO podržava održavanje Parade ponosa i da kao proevropska stranka nema negativan stav prema bilo kojoj manjini u Srbiji.

"SPO najoštrije osuđuje nasilje i diskriminaciju nad LGBT osobama i ovakav stav će uvek iskazati bilo da je u pitanju govor mržnje, nasilje ili pozivanje na nasilje", navodi se u saopštenju nakon susreta.

Iz Gej strejt alijanse najavljuju da će u narednom periodu organizovati sastanke sa državnim institucijama koje bi najviše mogle da doprinesu zaštiti homoseksualne i lezbijske populacije.

Predviđeni su razgovori sa predstavnicima ministarstava pravde, za ljudska i manjinska prava, unutrašnjih poslova, kao i ministarstvima za omladinu i sport, zdravlje i prosvetu.

Na razgovor će biti pozvani i gradonačelnik Beograda, skupštinski Odbor za bezbednost i Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije.

Politika

strana 1 od 133 idi na stranu