"Potera za Mladićem ne prestaje"

Potraga za preostalim haškim optuženicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem ni u jednom trenutku nije prestala, izjavio je Vladimir Vukčević.

Izvor: Politika, Tanjug

Četvrtak, 29.04.2010.

01:55

Default images

Srpski tužilac za ratne zločine je rekao za "Politiku" da potraga za bivšim zapovednikom Vojske Republike Srpske generalom Ratkom Mladićem traje "svakodnevno, 24 sata dnevno", ali da je "akcioni tim procenio da je bolje da se ta potraga obavlja bez obaveštavanja javnosti."

Tužilac Vukčević je istovremeno o svim koracima akcionog tima redovno obaveštava glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, sa kojim je u stalnoj i neposrednoj komunikaciji.

"Hapšenje Mladića i Hadžića je suštinsko pitanje za budućnost Srbije“, kaže tužilac Vukčević.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc je u utorak u Memorijalnom centru Potočari odao poštu muslimanskim žrtvama ubijenim u julu 1995. i tom prilikom ponovio da je prioritet hapšenje haških optuženika, a posebno Ratka Mladića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: