Malovićeva:Nema korupcije u sudstvu

Ministarka pravde Snežana Malović je negirala navode bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Vladimira Cvijana o navodnim dokazima o korupciji u pravosuđu.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 23.04.2010.

12:21

Default images

"Odgovorno tvrdim kao član Visokog saveta sudstva da ti navodi ne stoje i da su motivisani političkom akcijom stranke kojoj Cvijan sada pripada", rekla je Malovićeva. Ona je kazala da je ne čude novinski napisi o tome da CD sa tim navodnim dokazima kruži Srbijom jer je, kako je objasnila, VSS taj disk dostavio po svakom zahtevu podnosioca predstavki.

To ukazuje da se oni nisu pojavili "volšebno već po osnovu poteza Visokog saveta sudstva", rekla je ministarka i objasnila da su na pomenutom CD-u rezultati rada sudija.

Reč je o svesnoj zameni teza koja se sastoji u tome da se govori o audio-zapisu, a zapravo je reč o CD-u na kome se nalaze rezultati rada sudija, kazala je Malovićeva i dodala da reforma ne sme da bude plod političke akcije.

"Istupi Cvijana u javnosti motivisani su političkim akcijama koje preduzima stranka kojoj trenutno pripada. Moj stav je da pravosuđe ili reforma pravosuđa ne sme da bude plod bilo kakvih političkih akcija ili insinuacija", rekla je Malovićeva.

Snežana Malović je još kazala da pisanje u medijima da Srbijom kruži određeni CD nije ništa čudno jer je Visoki savet sudstva po zahtevu podnosilaca predstavki dostavio njima taj disk.

"Disk nije izašao u javnost volšebno već na osnovu poteza VSS po zakonu o dostupnosti informacija od javnog zanačaja", rekla je ministarka pravde.

Ona nije želela da govori o spekulacijama da li će protiv Cvijana biti podneta prijava za špijunažu zbog tajno snimljenog razgovora sa predsednicom Visokog saveta sudstva Nate Mesarević.

"Tužilaštvo preispituje taj slučaj i očekujem da u narednom periodu s tim izađe. Ništa više neću reći jer bi to moglo biti shvaćeno kao pritisak na rad tužilaštva", rekla je Malovićeva.

Ministarka pravde je u Nišu najavila i da će Ministarstvo pravde učiniti sve da se preispita odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbačena optužnica protiv šestorice navijača Partizana za pretnje smrću novinarki Brankici Stanković.

"Oni koji su izabrani u procesu reforme pravosuđa nisu amnestirani za prethodni rad, niti za budući. U okviru ovlašćenja Ministarstva pravde, učinićemo sve da se ovaj slučaj preispita i utvrdi da li je postojalo kršenje zakona od strane sudije", rekla je ministarka.

Sud je ocenio da je reč o uvredi, a ne o pretnjama i odbacio optužnicu preporučujući novinarki privatnu tužbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: