GLIC: I gejevi su navijači

Beograd -- Gej-lezbejski info centar pozvao gej i lezbejsku populaciju da podrži akciju "Za moju Zvezdu" koju sprovodi Fondacija Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92
Podeli

Na gej-lezbijske ljubitelje fudbala se apeluje da novčanim donacijama pomognu rad i ciljeve Fondacije, dok se istovremeno organizatori gej-lezbejskih žurki i vlasnici gej-lezbejskih klubova u Beogradu pozivaju da uplate deo zarade.

Direktor Infocentra Predrag Azdejković kaže za B92 da je od izuzetne važnosti da, uprkos homofobiji i nasilju koje je trpela od fudbalskih navijača, gej-lezbejska populacija pomogne fudbalske klubove koji su trenutno u finansijskoj nevolji.

Podsetimo, da je u Srbiji do sada u dva navrata pokušano održavanje Parade ponosa. Prvu paradu 2000. godine obeležili su veliki neredi i nasilje nad gej-lezbijskoj populaciji u kojem su učestvovali i pripadnici navijačkih grupa nekoliko beogradskih klubova.

Povorka ponosa prošle godine je zabranjena, jer je policija procenila da ne može da obezbedi učesnike. I tada se moglo čuti da će navijačke grupe biti umešane u eventualno nasilje, dok su se u Beogradu pojavili grafiti pogrdne sadržine, kojima su izraženi stavovi o Paradi ponosa i gej-lezbijskoj populaciji.

strana 1 od 149 idi na stranu