Biznismeni nude pomoć državi

Beograd -- Najveći domaći biznismeni nude državi pomoć u vođenju posrnulih preduzeća, ali i naglašavaju da to ne rade zbog profita već iz patriotizma.

Izvor: B92
Podeli

Posle istorijskog sastanka održanog prošle nedelje, na kojem su za istim stolom sedeli najkrupniji biznismeni poput Miškovića, Beka, Kostića, premijer, nadležni ministri i predstavnici sindikata, u javnosti se pojavila informacija da je Vlada prihvatila predlog da u upravne odbore posrnulih državnih preduzeća uđu oni koji su se već dokazali u svetu domaćeg biznisa.

Biznismeni tvrde da lično ne žele nikakav profit i da su njihove namere isključivo patriotske.

Ekonomski patriotizam - to su reči kojim svoje motive opisuju vlasnici MK Grupe i ITM Grupe. Tvrde da za sebe ne traže ništa, pa ni pravo preče kupovine ako se i kada preduzeće izvuče iz krize.

Za sada se ne zna se u koja bi preduzeća ušli najveći srpski biznismeni, pa ni na koji način. Dok biznismeni govore o stručnoj, pomoći ministar Rasim Ljajić je po svemu izvukao drugačije zaključke sa istorijskog sastanka.

On je sinoć za RTS rekao da su uspešni ljudi izrazili spremnost za ulaganje u nedovoljno razvijene regione. Svi se oni nadaju da bi pomoglo u očuvanju radnih mesta i stvaranju boljeg privrednog ambijenta u Srbiji.

Opširnije o ovoj temi čitajte u našoj rubrici Biz.

Info

strana 1 od 982 idi na stranu