Biznismeni nude pomoć državi

Najveći domaći biznismeni nude državi pomoć u vođenju posrnulih preduzeća, ali i naglašavaju da to ne rade zbog profita već iz patriotizma.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

18:39

Default images

Posle istorijskog sastanka održanog prošle nedelje, na kojem su za istim stolom sedeli najkrupniji biznismeni poput Miškovića, Beka, Kostića, premijer, nadležni ministri i predstavnici sindikata, u javnosti se pojavila informacija da je Vlada prihvatila predlog da u upravne odbore posrnulih državnih preduzeća uđu oni koji su se već dokazali u svetu domaćeg biznisa.

Biznismeni tvrde da lično ne žele nikakav profit i da su njihove namere isključivo patriotske.

Ekonomski patriotizam - to su reči kojim svoje motive opisuju vlasnici MK Grupe i ITM Grupe. Tvrde da za sebe ne traže ništa, pa ni pravo preče kupovine ako se i kada preduzeće izvuče iz krize.

Za sada se ne zna se u koja bi preduzeća ušli najveći srpski biznismeni, pa ni na koji način. Dok biznismeni govore o stručnoj, pomoći ministar Rasim Ljajić je po svemu izvukao drugačije zaključke sa istorijskog sastanka.

On je sinoć za RTS rekao da su uspešni ljudi izrazili spremnost za ulaganje u nedovoljno razvijene regione. Svi se oni nadaju da bi pomoglo u očuvanju radnih mesta i stvaranju boljeg privrednog ambijenta u Srbiji.

Opširnije o ovoj temi čitajte u našoj rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: