Sastali se predstavnici GSA i SNS

Beograd -- Gej strejt alijansa i SNS zajednički su ocenili da su neprihvatljivi nasilje i diskriminacija građana zbog njihove različitosti.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju GSA, SNS su na razgovorima predstavljali zamenik predsednika Aleksandar Vučić i novi član stranke Vladimir Cvijan. Na sastanku se razgovaralo o položaju homoseksualaca, lezbijki, biseksualnih i transrodnih (GLBT) osoba u Srbiji, kao i o koracima koje država i društvo moraju preduzeti kako bi sprečili nasilje i diskriminaciju.

Dodaje se da su predstavnici SNS naveli da svi državni organi moraju poštovati Ustav i zakone i sprečiti bilo kakav oblik nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu, pa i po osnovu seksualne orijentacije.

Dodaje se da će SNS učešće u budućim paradama i aktivnostima GLBT populacije smatrati ličnim izborom svakog građanina i neće pozivati da se u njima učestvuje, ali će uvek osuditi nasilje i pozivanje na nasilje nad ovom i bilo kojom drugom manjinskom grupom.

GSA je zahvalila SNS-u na današnjem sastanku i "smatra ga vrlo značajnim s obzirom da je SNS, kao najveća konzervativna politička stranka u Srbiji, iskazala otvorenost, spremnost na dijalog i razumevanje nivoa nasilja kome je GLBT populacija u Srbiji svakodnevno izložena".

Društvo

strana 1 od 149 idi na stranu