Evropska komisija odobrila projekte

Evropska komisija odobrila Ministarstvu za telekomunikacije dva projekta, čija je ukupna vrednost 25 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2010.

17:58

Default images

Odobreni projekti se odnose na razvoj digitalne telefizije i informacionog društva. “Ministarstvo je prošle godine kod Evropske komisije apliciralo za dva projekta, koji su ovih dana preliminarno odobreni, i u toku je izrada projektne dokumentacije'', izjavila je ministarka Jasna Matić.

Matićeva je kazala da je prvi deo projektne dokumentacije, namenjen digitalizaciji televizije, tj. nabavci opreme završen i ovih dana će biti poslat Evropskoj komisiji na konačno odobrenje.

“Deo sredstava u iznosu od oko osam miliona evra biće usmeren na nabavku opreme, dok će ostatak od oko pet miliona evra biti utrošen na tehničku pomoć, podršku i promociju same digitalizacije“, rekla je Matić.

Matićeva je ocenila da je izuzetno značajno što je Evropska komisije rano odobrila projekte, jer će to omogućiti probno emitovanje digitalnog signala.

Kada je reč o opremi za prijem digitalnog signala koja je neophodna građanima, Matićeva je ukazala da je državnom strategijom predviđena pomoć za socijalno ugrožene porodice kako bi i dalje imali neometan prijem slike.

Drugi projekat se odnosi na informacino društvo i njegova je vrednost oko 12 miliona evra, ukazala je Matićeva.

“Konsultanti iz Evropske komisije su kod nas, i zajedno radimo na definisanju projektne dokumentacije koja će kasnije biti podloga za tender koji će se raspisati tokom proleća i leta za oba projekta“, zaključila je ministarka Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: