Savet osuđuje nasilje na utakmicama

Savet za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu je na sednici, koju je sazvao premijer Cvetković, oštro osudio nasilje i incidente na utakmicama.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

12:59

Default images

Savet zahteva od organizatora sportskih manifestacija da pooštre mere kontrole ulaska na sportske događaje i da se striktno pridržavaju preporuka Saveta Evrope o radu redarske službe, navodi se u saopštenju.

Na sednici su razmatrane i utvrđene i druge mere na suzbijanju izgreda na sportskim priredbama, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je izvestilo članove Saveta da su organi gonjenja na tragu počiniocima akata nasilja na ovim utakmicama.

U tuči navijača, u sredu, u vreme fudbalske utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograda Igor Vrević je teško povređen hicem iz vatrenog oružja, dok je fotoreporter Milenko Adamović pogođen bakljom u glavu na jučerašnjem meču Partizan-Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: