Aranđelovčani ne veruju obećanjima

Iako Aranđelovac trese predizborna groznica, građani gotovo da više ne veruju obećanjima političara, jer je opšta slika opštine više nego sumorna.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

15:17

Default images

Stopa nezaposlenosti se kreće oko 30 odsto, broj preduzeća koja propadaju raste, a životni standard iz dana u dan pada. Sve manje Aranđelovčana veruje da će nova vlast posle izbora uspeti drastično da promeni stanje s obzirom na ogroman minus u budžetu.

Aranđelovčanin Živojin Necković zarađuje za život taksiranjem. Njegova supruga radi u privatnom konfekcijskom preduzeću, pa porodica, kaže, nekako preživljava.

Nema pomoć u namirnicama od rođaka sa sela i štedi svaki dinar pri kupovini. I njegovi sugrađani su nezadovoljni životnim standardom jer prosečna plata iznosi 26 000 dinara.

Vlasnici trgovina osećaju pad prometa i tvrde da je situacija iz dana u dan sve lošija.

Predsednici opštine iz DSS-a i radikala u prethodnih 10 godina su ostavili dug u opštinskoj kasi koji se meri milionima evra.

Mali broj Aranđelovčana veruje u bolje sutra posle lokalnih izbora zakazanih za 25.april.

Poverenje građana se stiče ozbiljnim radom, a s obzirom na to da Aranđelovčani više nemaju poverenje u političare, sami ocenite kako su vrednovali njihov rad.

DSS: Nismo ostavili dug

Demokratska stranka Srbije demantuje navode da je za vreme vlasti te stranke u Aranđelovcu ostavljen dug u opštinskom budžetu.

U saopštenju DSS tvrdi da je na kraju svog mandata ostavio višak nenamenskih sredstava u budžetu u iznosu od preko 60 miliona dinara, i dodaje da su manjak u budžetu napravile stranke koje su bile na vlasti nakon 2004. godine, kada je DSS prestao da vrši vlast u Aranđelovcu.

Demanti kompanije "Venčac"

Ranije u toku dana, greškom je obavljeno je da je aranđelovačka kompanija “Venčac” jedno od preduzeća u Aranđelovcu koja neuspešno posluje posle privatizacije.

Tim povodom, generalni direktor aranđelovačke kompanije “Venčac” ad Milan Bogdanović izjavio je za B92 da je kompanija posle jedne od najneuspešnijih privatizacija u Srbiji, dobila novog vlasnika i da više od godinu dana uspešno posluje i izmiruje sve svoje obaveze prema državi, dobavljačima i svojim radnicima.

Kompaniji “Venčac” B92 se izvinjava zbog navedene greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: