Vazdušnom puškom na psa

Nepoznata osoba pucala je iz vazdušne puške u psa mešanca oko 11 sati kod osnovne škole "Rade Drainac" u beogradskom naselju Borča.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.04.2010.

13:57

Default images

Pas je ranjen u but, ali je sa povredom okrivavljen uspeo da se udalji od grupe okupljenih građana od kojih niko nije reagovao. Zamenica predsednika organizacije za zaštitu životinja Orka Nataša Biorac izjavila je da građani treba takve slučajeve da prijave policiji, da bi policija i tužilaštvo mogli pravovremeno da reaguju.

Ona je rekla da je pravno savetovalište te organizacije u poslednje vreme zabeležilo povećan broj zlostavljanja i ubistava napuštenih životinja, ali da je do sada izrečena samo jedna zatvorska kazna, za ubistvo psa u Ljigu.

Biorac je podsetila da su 1. januara 2007. stupile na snagu zakonske izmene koje ubistvo i zlostavljanje životinje tretiraju kao krivično delo kažnjivo zatvorom.

"Od stupanja na snagu zakona izrečeno je na desetine novčanih kazni za to krivično delo", rekla je Biorac.

U beogradskom naselju Medaković sinoć je pronađen jednogodišnji pas mešanac kome je neko odsekao sve četiri šape. Psu je ukazana pomoć u privatnoj veterinarskoj ambulanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: