Operisan ranjeni Zvezdin navijač

Potparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović izjavio je da je povređeni u stabilnom stanju, "da je budan, svestan i orjentisan".

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

22:16

Default images

Navijač Crvene zvezde, Igor Vrelić (21) pogođen je juče metkom u stomak u tuči na severnoj tribini beogradske Marakane, tokom utakmice protiv OFK Beograd. Radilo se o prostrelnoj rani u predelu stomaka. Ministar unutrašnjih poslova kaže da policija ima saznanja o izvršiocu. Ranjenog navijača je do Urgentnog centra prevezla ekipa klinike "Anlave" koja je dežurala na stadionu.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da policija ima saznanja o potencijalnom izvršiocu i da je potraga za njim u toku.

"Policija pregleda sve snimke sa ove utakmice koji postoje. U policiji posedujemo saznanja o eventualnom potencijalnom izvršiocu ovog dela. Paralelno sa tim će se vršiti istraga i utvrditi odgovornost kako je uopšte moguće da se na stadion Crvene zvezde unese vatreno oružje. Tu se više ne radi o fizičkim sukobima navijača već o upotrebi vatrenog oružja. Kao što je poznato, za to nije zadužena policija nego redarske službe i agencije za obezbeđenje koje je angažovao organizator utakmice", kaže Dačić.

Povređenog navijača do Urgentonog centra prevezla je klilnika "Anlave" koja je bila dežrna na stadionu.

"U drugoj polovini utakmice, na severnoj tribini došlo je do incidenta, kada je mladić star oko 20 godina teško povređen upucavanjem tj. ustrelnom ranom u predelu trbuha sa leve strane. Hitno je reanimiran na licu mesta a zatim sanitetskim vozilom, u pratnji lekarskog tima klinike Anlave prebačen u Urgentni centar Kliničkog centara Srbije, radi daljeg tretmana i opercije. Operacija je u toku i povrede su vitalne, odnosno opasne po život", kaže predsednik klinike "Anlave", Slobodan Ivanović.

Prema našim saznanjima u tuči na severnoj tribini, gde se okupljaju najvatrenije pristalice Crvene zvezde, još dvojica navijača zadobila su lakše telesne povrede.

U fudbalskom klubu Crvena zvezda rekli su da nemaju komentar i da će sačekati da policija završi istragu.

Inače, pre večerašnje utakmice navijači Crvene Zvezde oštetili su dva autobusa na gradskim linijama 59 i 23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: