UNS poziva na pomen Ćuruviji

Beograd -- Udruženje novinara Srbije u nedelju će na mestu ubistva Slavka Ćuruvije u Svetogorskoj ulici u Beogradu upaliti sveću i položiti venac, saopštilo je udruženje.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi, predstavnici UNS-a će na mestu ubistva Ćuruvije biti u 12 sati. Dodaje se da je prošlo 11 godina od ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" i da istraga, uprkos brojnim i javno datim obećanjima, nije dala rezultate. UNS će, stoga, ponovo pozvati državne organe da ispune obećanje i "konačno otkriju ko stoji iza ubistva" Ćuruvije.

Godišnjicu ubistva Ćuruvije obeležiće i Nezavisno udruženje novinara Srbije koje je juče pozvalo sve kolege i građane da u nedelju u 12 sati, u Svetogorskoj 35, dođu na pomen ubijenom novinaru.

U Ćuruviju je na Uskrs 1999. godine s leđa ispaljeno 17 metaka.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je izjavio pre nekoliko dana da postoji određeni pomak u pretkrivičnom postupku za ubistvo Ćuruvije i da je obezbeđen veliki broj dokaza, ali da to još nije dovoljno za pokretanje istrage.

"Bilo bi neozbiljno da licitiram sa rokom u kojem će istraga biti pokrenuta, ali možete biti uvereni da će to biti učinjeno onog momenta kada identitet počinilaca bude otkriven", rekao je Radisavljević za "Blic".

Info

strana 1 od 982 idi na stranu