Radulović i dalje na poternici

Beograd -- Za bivšim generalnim direktorom "C marketa" Slobodanom Radulović i dalje je na snazi crvena poternica raspisana pre četiri godine, kažu u beogradskom Interpolu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Apsolutno je sve netačno", izjavio je Tanjugu šef Interpol policije u Beogradu Miloš Oparnica, demantujući pisanje beogradskog lista "Danas" da Radulović više nije na crvenoj poternici.

Crvena poternica za Radulovićem je i na Internet stranici Interpola.

List "Danas" je preneo i da je "poternica za Radulovićem i dalje na snazi, ali da je skinut sa Interpolove crvene liste najtraženijih begunaca od pravde".

Crvena poternica daje ovlašćenje za hapšenje lica za kojim se traga, dok neke druge boje imaju drugačija značenja i služe za razne vrste obaveštenja policije.

Radulović, koji je u bekstvu još od 2006, označen je kao jedan od vođa takozvane "stečajne mafije", kojoj se pred Specijalnim sudom sudi za mnogobrojna krivična dela privrednog kriminala.

Radulović je optužen da je oštetio kompaniju "C market" za oko 30 miliona evra izdavanjem lažnih menica i menica za robu koja nikada nije isporučena. Menice su uglavnom izdavane kompaniji Eko produkt.

Info

strana 1 od 982 idi na stranu