Nastavljena proizvodnja "punta"

U kragujevačkom preduzeću "Fijat automobili Srbija" nastavljena proizvodnja "punta", koja je prekinuta 24. marta u cilju restrukturiranja fabrike.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2010.

12:51

Default images

"Proizvodnja je startovala punim kapacitetom, što znači da će sa traka ponovo silaziti 120 vozila dnevno. U protekle dve sedmice urađeno je sve što je bilo panirano, a tiče se rekonstrukcije fabričkih pogona", izjavio je jedan od menadžera u srpsko-torinskoj firmi Zoran Bogdanović.

Pre dve sedmice iz preduzeće Fijat automobili Srbija je saopšteno "da će prekid rada biti iskorišćen za premeštanje dela sektora koji pripada zoni za montažu pokretnih delova vozila, sa mesta gde se sada nalazi, u zonu gde su počele aktivnosti u vezi sa renoviranjem fabrike".

Do kraja sedmice biće poznata i sudbina šezdesetoro radnika preduzeća Fijat automobili Srbija, koji su se posle jednomesečnog rada u tom preduzeću, pismeno izjasnili da ne mogu da nastave rad zbog otežanih uslova rada.

Protekle sedmice predsednik Upravnog odbora FAS-a Đovani de Filipis izjavio da ti radnici mogu da se vrate u fabriku.

Predstavnici ministarstva ekonomije najavili su da u matičnu fabriku "Zastava automobili" mogu da se vrate samo radnici koji su lošeg zdravstvenog stanja, kako bi uzeli otpremnine.

Država Srbija i "Fijat" su 28. septembra 2008. potpisali strateški ugovor o zajedničkom ulaganju u "Zastavu", kojim je predviđena proizvodnja potpuno novog modela automobila A ili B klase u Kragujevcu i investicije od 800 miliona evra.

Četiri meseca kasnije u Torinu je potpisan još jedan ugovor, kojim je dogovoreno da u pogonima "Zastave" u međuvremenu, počne montaža "punta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: