Napadaču na Ilića 2 godine zatvora

Zbog fizičkog napada na Velimira Ilića, napadač Dejan Stojadinović osuđen na dve godine zatvora.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2010.

12:34

Default images

Viši sud u Beogradu osudio je na dve godine zatvora Dejana Stojadinovića zbog napada na predsednika Nove Srbije Velimira Ilića 5. februara u centru Beograda. Stojadinović je rekao da je u pitanju politička presuda, a Ilić da je očekivao veću kaznu, jer se , kako kaže, radilo o pokušaj ubistva.

Dejan Stojadinović koji je udario Velimira Ilića osuđen je na dve godine zatvora zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja na javnom skupu.

Sud je naveo da je Stojadinović bio uračunljiv i svestan svog dela i da je na kaznu uticalo i to što je i ranije osuđivan.

"Posebnu težinu može imati to što je reč o predsedniku parlamentarne stranke, ali bi kazna bila ista i da nije", naveo je sudija Dragomir Gerasimović.

Dejan Stojadinović je na suđenju negirao je krivicu, a presudu je prokomentarisao rečima: "Ovo je politička presuda. Vi mene vređate. Velika mi je čast što ste me osudili. Svi ste vi ubili (Zorana) Đinđića."

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je danas pred sudom svedočio o napadu, kaže da nije zadovoljan presudom.

"Očekivao sam dosta više, ovo je bio klasičan pokušaj ubistva, jer me je udario u mesto gde sam ranije operisan. Pravosuđe je odradilo svoj deo posla i neka ovo bude način da se spreči nasilje tog tipa, da neko neodgovorno i samouvereno izađe i udari čoveka i nanese mu teške telesne povrede", rekao je Ilić.

Ilić je rekao da će se o eventualnoj žalbi na presudu konsultovati sa advokatima, a tokom svedočenja je naveo da smatra da je napad na njega bio izrežiran, kako bi bio isprovociran da upotrebi oružje. I Ilićeve stranačke kolege zatražile se de se otkrije ko stoji iza napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: