Čečen Umarov odgovoran za napad?

Lider čečenskih pobunjenika Doku Umarov preuzeo je odgovornost za bombaške napade u moskovskom metrou u kojima je 39 ljudi poginulo a više desetina ranjeno.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

20:32

Default images

Doku Umarov, ili Abu Usman, koji sebe oslovljava sa "emirom Kavkavskog Emirata", u video snimku postavljenom na internet sajtu Kavkazcentar, naklonjenom pobunjenicima, kaže da je "lično naredio napade". Umarov je saopštio da napadi u Moskvi predstavljaju osvetu za ubistva civila koja su počinile ruske snage bezbednosti 11. februara u jednom selu u Ingušetiji.

Umarov je u saopštenju upozorio da će se napadi u ruskim gradovima nastaviti.

"Obe operacije su izvedene po mojoj komandi i, tako mi Alaha, neće biti poslednje. Želeo bih posebno da naglasim zašto su ove dve operacije izvedene. Kao što svi znamo, 11. februara 2010, ubijeni su mirni građani u oblasti Aršti. Garantujem svima vama Rusima, koji ste lično poslani ovde da podržite vaše snage bezbednosti, koji nekažnjeno čine zločine na našoj teritoriji - Kavkazu, da ovo nije poslednja operacija", rekao je Umarov.

Ruske vlasti prethodno su objavile da su za bombaške napade odgovorni pobunjenici sa severnog Kavkaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: