Izvinili se biskupi u Švajcarskoj

Ženeva -- Konferencija biskupa katoličke crkve u Švajcarskoj izvinila se danas zbog sveštenika koji su seksualno zloupotrebili maloletnike.

Izvor: B92
Podeli

"Izražavamo sramotu i duboko zaprepašćenje zbog sveštenika koji su počinili seksualnu zloupotrebu i priznajemo poniznost", piše u saopštenju koje je je prenela švajcarska državna televizija TSR. Biskupi u Švajcarskoj ohrabrili su sve žrtve sveštenika pedofila, da podnesu prijave.

Konferencija je najavila da će u junu zatražiti pravljenje "centralne liste sveštenika pedofila".

U Švajcarskoj je prijavljeno čak 60 slučajeva seksualne zloupotrebe od strane sveštenika, navodi se u podacima katoličke crkve u toj zemlji.

Svet

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Dogovor o sankcijama Iranu

London -- Šest vodećih svetskih sila dogovorile su se da u narednih nekoliko dana započnu rad na novim sankcijama za Iran zbog njegovog spornog nuklearnog programa.

Svet sreda 31.03. 20:07 Komentara: 6

Referendum u Iraku

Bagdad -- Frakcija Moktade al Sadra konsultovaće irački narod putem referenduma o tome kog kandidata za premijera da podrži, saopštili su predstavnici te frakcije.

Svet sreda 31.03. 17:42 Komentara: 0
strana 1 od 252 idi na stranu