Tadić: Nećemo preći crvene linije

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija ni implicitno ni eksplicitno neće priznati Kosovo i traži od međunarodne zajednice da poštuje dignitet Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 31.03.2010.

17:00

Default images

Tadić je izjavio da Srbija nije spremna da pređe crvene linije i da insistira na principima UN, što znači da se međunarodni i regionalni skupovi ne mogu koristiti za implicitno ili za eksplicitno priznanje nepostojećih država.

"Srbija je orijentisana za evropske vrednosti i ciljeve, a oni pozdrazumevaju i poštovanje digniteta srpske nacije i srpske države. Zato očekujemo i zahtevamo od svih međunarodnih činilaca da poštuju dignitet i naše države kada je u pitanju Kosovo i Metohija i od toga nećemo odustati", istakao je Tadić na konferenciji za novinare.

Odgovarajući na pitanje o učešću na samitu EU-Zapadni Balkan u Sarajevu, najavljen za jun, Tadić je rekao da je Srbija "spremna da pronađe praktično rešenje za učestovanje svih koji su uključeni u odluke u regionu kako bi rešavali regionalne probleme i svi zajedno išli ka članstvu u Evropskoj uniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: