“Fer suđenje važnije od lokacije“

Srbija ne odustaje od namere da procesuira Ejupa Ganića, ali je od toga gde se krivično gone optuženi za zločine važnije da oni dobiju fer suđenje, kaže Tadić.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

19:39

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić je na konferenciji za novinare rekao da zemlje regiona, da bi se istinski pomirile, moraju imati poverenje u državne institucije svojih suseda. Prema njegovim rečima, bilo bi dobro da države regiona razmotre mogućnost da ustupe procesuiranje optuženih za ratne zločine zemljama u kojima se oni trenutno nalaze.

To bi, kako je ocenio, omogućilo efikasnije krivično gonjenje otuženih za ratne zločine i doprinelo izgradnji poverenja u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: