Prijava zbog fašističkih grafita

Niška gradska opština Palilula podnela je krivične prijave protiv NN lica koja su na spomen obeležju Bubanj u Nišu "ispisali fašističke grafite".

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

14:43

Default images

Na Bubnju gde je tokom Drugog svetskog rata streljano više od 10.000 stanovnika Niša i južnog dela Srbije, ispisani su grafiti "Smrt komunistima" i precrtana Davidova zvezda. Na Bubnju je u spomen poginulima 1963. godine, podignut spomenik u obliku tri stisnute pesnice, rad vajara Ivana Sabolića.

"Podneli smo dve krivične prijave protiv NN počinioca zbog kršenja Zakona o verskoj etičkoj i rasnoj toleranciji", rekao je novinarima predsednik gradske opštine Palilula Igor Novaković.

On je kazao da je ispisivanje grafita na spomen obeležju na Bubnju "fašistički čin".

"Opet se poziva na fašizam i to baš na mestu gde su fašisti streljali 12.000 građana", rekao je Novaković.

Ona je kazao da su poruke otkrivene prekjuče i da je opština od grada zatražila hitno uklanjanje grafita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: