Policija pronašla oružje "zemunaca"

Policija je u šumi pored autoputa Beograd–Zagreb u blizini preduzeća "Ikarbus" pronašla zakopano oružje, 4 automatske puške i po dva snajpera i puškomitraljeza.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

13:02

Default images

Ministar policije Ivica Dačić kaže da se sumnja da su to oružje sakrili pripadnici “zemusnkog klana” i ujedno dodaje da se serijski brojevi dva puškomitraljeza slažu sa brojevima naoružanja ukradenog 5. oktobra 2000. iz policijske stanice u Ulici majke Jevrosime.

U šumi na oko 200 metara od autoputa i 500 metara od Ikarbusa, policija još juče započela pretragu terena sumnjajući da se tu nalazi zakopano oružje članova zeumnskog klana.

Policija i dalje u prisustvu tužioca i istražnog sudije pretražuje teren. Šta je do sada pronađeno saopštio je ministar Ivica Dačić.

"Do sada su pronađene 4 automatske puške, dva snajpera i dva puškomitraljeza. Postoje osnovane sumnje da je jedan deo tog oružja ukraden odnosno otet iz policijske stanice u Ulici majke Jevrosime 5. oktobra 2000. Serijski brojevi sa ova dva puškomitraljeza se slažu sa tim oružjem koje je tada ukradeno“, kaže on.

Na ostalim automatskim puškama je izbrušen serijski broj tako da je to otužje poslato na dalju analizu u nacionalni kriminalsitčki centar kako bi se videlo da li je iz njih izvršeno neko krivično delo.

Ministar Dačić međutim nije hteo da otkrije kako je policija tek sada ušla u trag oružju koje je iz njenje stanice u centru Beograda nestalo pre 10 godina.

"Saznalo se na osnovu operativnih i obaveštajnih saznanja. Ne mogu da vam kažem više. To je informacija koju imamo u proteklih nekoliko nedelja, operativna i obaveštajna informacija o lokaciji gde je to oružje sakriveno“, navodi on.

Oružje koje je pronašla polcija samo je deo arsenala koji je 5. okobrta nestao iz policijske stanice u Ulici majke Jevrosime koju su demonstranti u jednom trenutku zauzeli.

"Ljudi su počeli da ulaze u tu policijsku stanicu, a policajci su izašli i nje i onda su naravno pripadnici organizovanog kriminala ušli u tu stanicu i već svojim kanalima oružje koje je tu bilo izvukli i odneli. To je bila gužva tog 5. oktobra kada su se članovi zemunskog klana predstavljali kao prvoborci, demorkate i ne znam šta već i u tih nekoliko dana 5, 6, 7. okobra 2000. bilo je sve moguće, dakle bilo je moguće i da zemunski klan dođe do jedne veće količina oružja koje je ustvari pripadala policiji“, objašnjava novinar "Vremena“ Filip Švarm.

Nedaleko od lokacije na kojoj je pronađeno oružje je kuća braće Simović, od kojih je Miloš u bekstvu a Aleksandar u zatvrou gde izdržava između ostalog i kaznu od 30 godina zatvora zbog umešanost u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: