Kikinda: Novi rendgen aparat

Opšta bolnica u Kikindi danas je dobila novi mobilni rendgen aparat, a taj poklon vredan 6,5 milona dinara obezbedio je vojvođanski Fond za kapitalna ulaganja.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

16:31

Default images

"Novi rendgen je u pogledu modernizacije najznačajnija stvar koju je Zdravstveni centar 'Kosta Sredojev Šljuka' u Kikindi dobio u poslednjih 30 godina", ocenio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u osnivanju Dušan Kolarović objasnio je da će aparat značiti brži i efikasniji rad lekara.

"Doktori će sada moći da rade dijagnostiku tokom operacije, što će biti brže i efikasnije za pacijente, jer novi rendgen aparat ima minimalna zračenja koja utiču na zdravlje bolesnika", kazao je Kolarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: