Moskva: Nema povređenih iz Srbije

Moskva -- Među identifikovanim povređenim osobama u moskovskom metrou, koje su smeštene u moskovske bolnice, nema državljana Srbije, rečeno je u ambasadi Srbije u Moskvi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Savetnica u ambasadi Srbije u Moskvi, Olgica Vlahović, izjavila je da još nije poznato da među poginulima ima i građana Srbije, pošto je identifikacija žrtava u toku.

"Za sada nemamo informaciju da su naši državljani postradali, na spiskovima povređenih koji su smešteni u moskovske bolnice nema naših državljana. Ostalo je još sedam neidentifikovanih teško povređenih osoba", rekla je ona

U dva teroristička napada žena samoubica, koja su se jutros dogodila na metro stanicama "Lubjanka" i "Park kulture", poginulo je, prema trenutnim informacijama, 37 ljudi, a više desetina je povređeno.

Saučešće zvaničnika Srbije

Srpski zvaničnici su izrazili saučešće ruskim kolegama zbog jutrošnjih terorističkih napada u moskovskoj podzemnoj železnici, a sednica skupštinskog odbora za bezbednost počela je minutom ćutanja.

"Građani Srbije iskreno saosećaju sa porodicama poginulih i s narodom Rusije u ovom teškom trenutku", poručio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu