600. broj nedeljnika "Kikindske"

Beograd -- Nedeljnik "Kikindske" koji je za vreme Miloševića i drakonskog Zakona o informisanju bio najviše puta kažnjavan, obeležava izlazak 600. broja lista.

Izvor: B92
Podeli

Iako postoji već deset godina, nedeljnik “Kikindski“ se u periodu od 1999. do 2000. našao na udaru drakonskog Zakona o informisanju dok je na čelu resornog Ministarstava bio tadašnji radikal, Aleksandar Vučić. U tom peridu taj list je bio jedan od najkažnjavanijih u Srbiji.

Danas su pritisci na medije suptilniji u odnosu na period Miloševićevog režima, ali i dalje pogubni po njihov opstanak, kaže urednik “Kikindskih“, Željko Bodrožić.

"Situacija je drugačija jer su pritisci suptilniji, ali mogu biti isto tako pogubni za novinare i ljude koji rade u medijima", rekao je Bodrožić.

Nedeljnik “Kikindski“ je za desetak godina svog postojanja izgradio specifičan položaj unutar srpskog medijskog prostora, pre svega zbog dobre ekipe koja se našla na jednom mestu, na čelu sa Bodrožićem, ali i zbog radikalne uređivačke politike kojoj su ostali dosledno, kaže novinar Teofil Pančić.

“Uređivačka politika je bila u najvećem mogućem smilsu radikalna i politički i kulturološki. Dosledno su sprovodili sistem vrednosti koji su zastupali građani Vojvodine i to je ono što ih razlikuje od sive mase kompromitujućih medija“, kaže Pančić.

Međutim, pored svih teškoća sa kojima se tokom svog postojanja suočavala, nedeljnik “Kikindske“ su obeležile izlazak 600-tog broja tog lista kroz održavanje različitih tribina i izložbu fotografija “Kikindskih“ u peridu od 1998. do 2010. godine.

U okviru programa prikazani su filmovi sa festivala “Slobodna zona“, među kojima su “Kako se kuvala istorija“, “Mladi u srcu“ i “Zaliv“.

Društvo

Osnovcima laptop i projektor

Leskovac -- Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić uručila je laptop i projektor učenicima osnovne škole iz Razgojne koji su prvi pobednici kviza „ Klikni bezbedno“.

Društvo sreda 31.03. 17:31 Komentara: 1
strana 1 od 156 idi na stranu