Novi zakon o prometu nekretnina

Beograd -- Zakon o prometu nekretnina treba da obezbedi pravnu sigurnost i izvesnost svim učesnicima na tržištu nekretnina, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zakonom, koji bi trebalo da bude usvojen za nekoliko meseci, predviđeno je da se za svaki posao u posredovanju obavezno potpiše ugovor i da posrednik, a ne samo ugovarači, preuzmu odgovarajuće obaveze i da garantuje za nekretninu u čijoj kupoprodaji posreduje, kaže Milosavljević.

Milosavljević je predložio i formiranje registra posrednika u prometu nekretnina, polaganje stručnog ispita i generalno regulisanje te oblasti.

"Zakon o prometu nekretnina je izuzetno potreban zakon koji pre svega treba da obezbedi pravnu sigurnost svim učesnicima na tržištu nekretnina, bilo da su to fizička lica, bilo da su to pravna lica i upravo korišćenje usluga posrednika u prometu nepokretnosti treba da bude jasno i precizno regulisao i treba da omogući ono što nije bila karakteristika tog tržišta u prethodnom periodu, a to je pravna sigurnost i izvesnost posla", kaže Milosavljević.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu