Sukob talibana i vojske, 29 mrtvih

Hahgu, Pakistan -- U sukobu talibanskih pobunjenika i pakistanske vojske na severozapadu Pakistana, u oblasti Orakzai, ubijeno je 29 ljudi, saopštili su vladini zvaničnici.

Izvor: Tanjug
Podeli

Talibani su rano jutros počeli napad sa tri strane, na vojnu bazu. Napad je trajao tri sata. Poginula su četiri oficira, nakon čega je vojska krenula u kontranapad ubivši 24 pobunjenika, naveo je vladin zvaničnik Haista Rehman, preneo je Rojters. Neimenovani paravojni zvaničnik potvrdio je da je došlo do sukoba u kome je, možda, ubijeno 30 pobunjenika.

Napadi su postali brojniji u oblasti Orakzai, jednoj od sedam pakistanskih plemenskih oblasti kod granice sa Avganistanom.

Smatra se da je ta oblast uporište vođe pakistanskih talibana Hakimulaha Mehsuda, za koga se veruje da je ubijen u januaru u Južnom Vaziristanu u napadu američke bespilotne letelice.

Uprkos prošlogodišnjim dvema velikim ofanzivama pakistanskih snaga bezbednosti u kojima su talibanski pobunjenici izgubili kontrolu nad velikim teritorijama, bombaški napadi su se nastavili odnoseći veliki broj života.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu