Postupak za smenu Todorovića

Beograd -- Članovi odbora za odbranu i bezbednost iz stranaka vladajuće traže smenu Dragana Todorovića sa mesta predsedavajućeg tog tela.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Poslanici vladajuće većine su obavestili predsednicu parlamenta Slavicu Đukić-Dejanović da pokreću postupak za smenjivanje Todorovića zbog, kako su naveli, zloupotreba tog odbora u lične i stranačke svrhe, saznaje agencija Beta u Skupštini Srbije.

Sednica Odbora za odbranu i bezbednost, na kojoj je trebalo da se raspravlja o privatizaciji Luke Beograd i Kompanije "Novosti", juče nije održana zbog neslaganja članova tog tela o formulaciji tačke koju bi trebalo da razmatraju.

Članovi Odbora iz vladajuće koalicije su napustili sednicu jer nisu bili saglasni da se raspravlja o pojedinačnim slučajevima privatizacije i pojedinačnim izjavama.

A Todorović je danas pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da prisustvuje sednici Odbora koju je zakazao za ponedeljak, 29. marta.

Prema mišljenju Todorovića, Tadić bi na toj sednici trebalo da "precizno definiše šta je mislio kada je pozvao najviše državne organe u obračun protiv organizovanog kriminala kao jedne od najvećih šteta koja se čini državi".

On je rekao da će predsedniku Srbije uputiti i zvaničan poziv.

Todorović je novinarima u parlamentu kazao da će na sednici biti dve tačke dnevnog reda, a da je prva analiza rada državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, "onako kako su je definisali predstavnici DS-a".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu