Papandreu: Grčkoj ne treba pomoć

Berlin -- Premijer Grčke Jorgos Papandreu ponovio je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da Grčkoj u ovom trenutku nije potrebna finansijska pomoć.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom s grčkim premijerom Jorgosom Papandreuom o trenutnoj situaciji u evrozoni. Grčki premijer je ponovio da Grčkoj nije potrebna nikakva finansijska pomoć", navodi se u saopštenju portparola nemačke vlade.

Merkelova je ponovila da podržava reformsku politiku Grčke i naglasila da je Evropska unija odlučna u nameri da učini sve što je potrebno da obezbedi stabilnost evrozone, preneo je Rojters.

Lideri Evropske unije trebalo bi da razgovaraju o mehanizmima podrške Grčkoj na sastanku u Briselu 25. i 26. marta.

Grčka će možda morati da se obrati Međunarodnom monetarnom fondu ukoliko rešenje u EU ne bude pronađeno, preneli su mediji.

Merkelova je pre nekoliko dana upozorila da odluka o pružanju pomoći Grčkoj ne bi smela da bude nepromišljena, ali i dodala da isključenje iz zone evra u budućnosti mora da bude moguća posledica za zemlje koje ugrožavaju stabilnost bloka.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu