Berluskoni: Ja sam rekorder

Italijanski premijer Silvio Berluskoni ocenio je u Bolonji da je on po broju pristalica "rekorder" među liderima "demokratskog Zapada".

Izvor: B92

Nedelja, 21.03.2010.

18:58

Default images

Berluskoni je na promociji izborne liste njegove stranke Narod sloboda za italijansku regiju Emilija Romanja rekao da je popularniji od francuskog predsednika Nikole Sarkozija, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika SAD Baraka Obame.

"Onima koji govore o opadanju popularnosti Berluskonija, reći ću samo da sam posle izbora imao 68 odsto podrške i sada je ona pala na 61 odsto, dok Sarkozija podržava 32 odsto (birača), Merkelovu 40 odsto, a Obamu 42 odsto. Ja sam rekorder zapadnih demokratija", kazao je italijanski premijer.

"Kako se može pomisliti da lideru koga podržava 61 odsto birača opada popularnost", upitao je Berluskoni komentarišući izjave opozicionih lidera da je njegova vladavina na zalasku.

On je, pred održavanje regionalnih izbora u toj zemlji sledeće nedelje, negirao mogućnost javnog duela s liderom opozicije Pjerluiđijem Bersanijem, rekavši da to u ovom trenutku "ne bi bilo korisno".

Komentarišući predviđanja o mogućoj apstinenciji birača na predstojećim regionalnim izborima u toj zemlji, italijanski lider pozvao je birače da se u što većem broju odazovu na izborima i upozorio da bi "neglasanje značilo glasanje za (opozicionu) levicu".

"Obaveza je i dužnost svih da glasaju za Narod sloboda i (koalicionu) Ligu za sever imajući u vidu to šta radi levica", poručio je Berluskoni.

Berluskonijev blok je juče u Rimu održao miting na kome je prema tvrdnjama njegovih saradnika učestvovalo preko milion ljudi.

Policija je saopštila, međutim, da je okupljanju prisustvovalo oko 150.000 ljudi, što je izazvalo oštre kritike predstavnika vladajuće koalicije i tvrdnje da u "rimskoj policiji nešto nije u redu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: