Papandreu sa predsednikom Kipra

Atina -- Premijer Grčke Jorgos Papandreu i predsednik Kipra Demetris Hristofijas razgovarali su o kiparskom problemu i dužničkoj krizi sa kojom se suočava Grčka.

Izvor: Tanjug
Podeli

Papandreu je nakon sastanka izjavio da će uskoro posetiti Kipar sa ciljem da pomogne odvijanje razgovora o Kipru, a kada je reč o ekonomiji Grčke, Papandreu je naglasio da je Atina svoj deo uradila donevši nekoliko važnih odluka i da je sada red na Evropsku uniju da podrži evrozonu.

Hristofijas je naglasio da se kiparski problem sastoji od šest ili sedam različitih aspekata, a da se trenutno razgovori vode uglavnom o problemu upravljanja.

"To je veoma važno jer se radi o političkom sistemu, funkcionalnosti i o državnoj organizaciji - da li će to biti prava federacija ili će sadržati elemente konfederacije", izjavio je Hristofijas, prenela je agencija Ana.

Hristofijas je Papandreuu rekao da Grčka uvek može računati na podršku Kipra u Evropskom savetu.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu