Uhapšen bivši direktor Ikarbusa

Beograd -- Bivši generalni direktor preduzeća "Ikarbus" Stanislav Glumac (58) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osumnjičeni se tereti da je od 2000. do 2002. godine, u saizvršilaštvu sa tadašnjim direktorima "Ikarbusa" Srećkom Nijemčevićem i Dragićem Dragojlovićem, koji je u pritvoru, nabavio 359 automatskih menjača po znatno višim cenama od tržišnih, navodi se u saopštenju.

Menjače, koji se ugrađuju u autubuse, nabavio je od nemačkog proizvođača "Voit Turbo", precizira MUP, dodajući da je osumnjičeni nemačkoj firmi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 60.642.900 dinara, oštetivši preduzeće "Ikarbus" za taj iznos.

Glumac, koji je uhapšen u saradnji sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, biće priveden istražnom sudiji, uz krivičnu prijavu, navodi MUP.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu