Pakistan: Ubijeno 9 pobunjenika

Islamabad -- Devet osoba za koje se sumnja da su pobunjenici ubijeno je u dva odvojena napada bespilotnih američkih letelica na severozapadu Pakistana.

Izvor: Tanjug
Podeli

U prvom napadu, izvedenom u blizini Miran Šaha, sedišta plemenske agencije Severnog Vaziristana, ispaljene su dve rakete na vozilo koje je navodno prevozilo pobunjenike. Tom prilikom ubijeno je šest osoba, a jedna kuća je delimično oštećena, javila je agencija Kjodo.

Drugi napad izveden je zapadno od Miran Šaha. Tada je ispaljeno najmanje tri rakete, takođe, na vozilo kod mesta Madahela. Ubijene su tri osobe.

Američke snage su poslednjih meseci pojačale napade sa bespilotnim letieicama u pakistanskim oblastima Severni Vaziristan i Južni Vaziristan, plemenskim oblastima uz granicu sa Avganistanom.

Juče je u takvom napadu na skrovište pobunjenika u Severnom Vaziristanu ubijeno 10 osoba za koje se sumnja da su pobunjenici.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu