Jeremić zahvalio Omanu na podršci

Muskat -- Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je u Omanu da visoko ceni politiku Sultanata i izrazio je zahvalnost toj zemlji zbog podrške Beogradu po pitanju KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je prenela omanska državna agencija ONA, šef srpske diplomatije se na konferenciji za novinare posle razgovora sa omanskim kolegom Jusufom bin Alavijem bin Abdulahom, založio da se ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih održi u Beogradu, 50 godina pošto je prethodna konferencija održana u glavnom gradu Srbije i pozvao je Bin Alavija da poseti Srbiju.

Jeremić je istakao da Beograd prati situaciju na Bliskom istoku i podržava blisko istočni mirovni proces, kao i da želi da vodi politiku mira prema svim zemljama sveta.

Šef srpske diplomatije je najavio da će dve zemlje, u okviru jačanja saradnje, imenovati ambasadore u Muskatu, odnosno Beogradu, kao i da će potpisati više političkih i ekonomskih sporazuma.

Srbija je zainteresovana da pojača saradnju sa Omanom u oblasti privrede, investicija i obrazovanja, rekao je Jeremić i pozvao omanske investitore da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Jeremić je razgovarao i sa zamenikom premijera Omana Sajidom Fahdom bin Mahmudom al Saidom, a glavne teme razgovora bili su unapređenje bilateralnih odnosa i razna međunarodna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu