Izrael blokirao Zapadnu obalu

Jerusalim -- Izrael je, na 48 sati, zatvorio Zapadnu obalu zbog straha od porasta nasilja i time sprečio Palestince da uđu u Izrael.

Izvor: Beta
Podeli

Poslednjih nekoliko nedelja bilo je više sukoba u Jerusalimu i drugim mestima posle molitve petkom, zbog blokade mirovnih pregovora kao i zbog odluke izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da uvrsti dva sveta mesta na Zapadnoj obali u izraelsku nacionalnu baštinu. Blokada je počela u ponoć u četvrtak i završava se u ponoć u subotu.

Policija je poslala pojačanja i strogo kontroliše ulazak u deo grada gde je bio centar nemira koji Jevreji zovu Brdo hrama, a Arapi Haram al Šarif, odnosno Uzvišeno svetilište.

Zabranjen je ulaz muškarcma mlađim od 50 godina za molitvu u petak, ali nema ograničenja za ulazak žena.

Napetost je narasla protekle nedelje kada je izraelski ministar unutrašnjih poslova najavio izgradnju novih 1.600 stanova u jednom kvartu u kom žive ortodoksni Jevreji u istočnom Jerusalimu, većinski arapskom sektoru.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu