Karlos Slim najbogatiji na svetu

Meksiko Siti -- Meksički telekomunikacijski tajkun Karlos Slim je najbogatiji čovek na svetu, pošto je prestigao Amerikance Bila Gejtsa i Vorena Bufeta na čelu Forbsove liste.

Izvor: Beta
Podeli

Uspon Slima (70), sina piljara doseljenika, čije se bogatstvo procenjuje na 53,5 milijardi dolara i koji je kupio većinski udeo u "Njujork tajmsu", odražava sve veću snagu tržišta u usponu Latinske Amerike i Azije, navodi Forbs.

Slimovo bogatstvo se naglo uvećalo tokom prošle godine kada su njegove kompanije mobilne telefonije dodatno dobile u vrednosti. On je od 1994. prvi čovek koji nije iz SAD koji se našao na vrhu liste najbogatijih.

Slim je poznat po tome što nosi jeftina odela i retko koristi komjutere koje prodaju njegove firme, već se radije oslanja na papir i olovku.

Mada poseduje - bilo lično ili kroz svoje fondacije i muzeje - impresivnu zbirku umetničkih dela, uključujući radove francuskog vajara Ogista Rodena, on svoje poslove vodi iz neuglednih, staromodnih kancelarija.

Po obrazovanju građevinski inženjer, Slim je kupovao posrnule ili državne kompanije svih vrsta, unapređivao ih i prodavao uz ogromne zarade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 252 idi na stranu