Pronađen leš kriminalca iz Srbije

Iskasapljen leš srpskog narko dilera pronađen u Zagrebu. Hrvatski policajci sutra u Beogradu sa srpskim kolegama razmenjuju podatke o ubistvu.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

12:55

Default images

Iskasapljen leš koji je pronađen u jezeru Jarun u Zagrebu pripada srpskom narko dileru Cvetku Simiću, utvrdili su zagrebački forenzičari DNK analizom. Kako B92 saznaje, na rešavanju slučaja sarađivaće policije Srbije i Hrvatske. Trup tela zaglavljen u žbunju kraj obale našli su trojica kajakaša u ponedeljak popodne. Noge su ronioci pronašli u utorak.

Ni posle dva dana potrage nisu pronađeni svi delovi tela Cvetka Simića, kriminalca iz Srbije. Trup u poodmakloj fazi raspadanja, pronađen je nedaleko od obale zagavljen u žbunju.

Igor Gojić, jedan od trojice kajkaša iz kluba Končar koji su pronašli deo leša kaže da su telo videli u nedelju ali da su prvo pomislili da je u pitanju lutka ili neka vreća.

Ronioci su u utorak nedaleko od tog mesta pronašli i noge odrezane u preponama. Glava i šake još nisu pronađeni. No, kako je Simić evidentiran u policiji, njegova DNK je postojala u bazi podataka.

Utvrđivanje vremena, mogućeg mesta i načina ubistva će potrajati jer leš duže vreme bio u vodi jezera.

Cvetko Simić se uglavnom povezuje sa švercom droge, što navodno ima veze i s njegovim ubistvom.

Simić je navodno pripadao grupi švercera droge koju predvodi Luka Bojović koji se dovodio i u vezu sa Zemunskim klanom.

Simić je, kako B92 nezvanično saznaje, nestao pre najmanje dve nedelje a suvlasnik je i jedne kladionice u Beogradu.

Moguće je da je motiv njegovog ubistva u vezi sa kriminalnim poslovima kojima se navodno bavio i da je komadanje leša zapravo poruka.

Ukoliko se ispostavi da je to tačno, njegovo ubistvo ne bi bilo prvo mafijaško ubistvo srpskog kriminalca ovog tipa.

Pre skoro dve godine na izuzetno surov način ubijen je Smail Tarić čija je glava pronađena na Bulevaru kralja Aleksandra, a telo kod Veterinsrskog fakulteta.

Na ovom slučaju sarađivaće policije Srbije i Hrvatske. Kako B92 sazanaje u vrhu policije, sutra u Beograd dolaze njihove hrvatske kolege da razmene informacije o žrtvi i slučaju. Do tada neće biti zvaničnih izjava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: