Otežan saobraćaj u Bugarskoj

Sofija -- Snežna oluja koja je zahvatila Bugarsku ozbiljno je poremetila saobraćaj u zemlji, dok su neki delovi zemlje potpuno odsečeni, a neki ostali bez struje.

Izvor: Beta
Podeli

Grad Haskovo na jugu i tri male opštine kod Varne na istoku na Crnom moru odsečene su i proglasile su vanredno stanje, saopštila je služba civilne zaštite. U oblasti Dobrić na severoistoku zemlje, desetine sela ostalo je bez struje.

Saobraćaj na putu između Sofije i Ruse, na granici s Rumunijom, više puta je prekidan. Na ovom putu nalazi se jedini most preko Dunava na putu sa Rumunijom.

Glavni putevi između bugarske prestonice i dve najveće bugarske luke, Varne i Burgasa, takođe su zatvoreni u istočnom delu.

Bugarsko-grčki planinski granični prelaz Zlatograd-Ksanti je zatvoren.

U prestonici Sofiji se zbog snega saobraćaj odvija uz velike teškoće i zastoje.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu