Otežan saobraćaj u Bugarskoj

Snežna oluja koja je zahvatila Bugarsku ozbiljno je poremetila saobraćaj u zemlji, dok su neki delovi zemlje potpuno odsečeni, a neki ostali bez struje.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

18:18

Default images

Grad Haskovo na jugu i tri male opštine kod Varne na istoku na Crnom moru odsečene su i proglasile su vanredno stanje, saopštila je služba civilne zaštite. U oblasti Dobrić na severoistoku zemlje, desetine sela ostalo je bez struje.

Saobraćaj na putu između Sofije i Ruse, na granici s Rumunijom, više puta je prekidan. Na ovom putu nalazi se jedini most preko Dunava na putu sa Rumunijom.

Glavni putevi između bugarske prestonice i dve najveće bugarske luke, Varne i Burgasa, takođe su zatvoreni u istočnom delu.

Bugarsko-grčki planinski granični prelaz Zlatograd-Ksanti je zatvoren.

U prestonici Sofiji se zbog snega saobraćaj odvija uz velike teškoće i zastoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: