Kataloniju pogodila snežna oluja

Barselona -- Oko 220.000 stanovnika Katalonije ostalo je bez struje zbog snežne oluje, dok se železnički i putni saobraćaj odvijaju otežano ili su u prekidu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sneg je prouzrokovao kvar na visokonaponskom kablu, što je dovelo do nestanka struje u okolini grada Hirona, severno od prestonice Katalonije, Barselone, saopštio je predstavnik španskog ministarstva unutrašnjih poslova Huan Boada, prenela je agencija AP.

Oko 3.000 ljudi smešteno je u gradske javne objekte u regionu, a mnogi su ostali zarobljeni u svojim vozilima pošto su, zbog snežnih padavina, otkazane prigradske železničke linije i blokiran drumski saobraćaj.

Na stotine kamiona ostalo je u blokadi na prelazu La Hunkeri na špansko-francuskoj granici, a mnoge škole su zatvorene i nema nastave drugi dan zaredom.

Agencije javljaju da je u Kataloniji zbog snega privremeno zatvoreno 476 državnih škola.

Španski zvaničnici navode da se situacija u Kataloniji danas poboljšava, ali da temperatura ispod nule i dalje otežava saobraćaj.

Jake snežne padavine juče su zahvatile severoistok Španije i očekuje se da će sneg napadati čak 50 centimentara u najugroženijim delovima Katalonije.

U Barseloni nije zabeležena tolika visina snežnog pokrivača od 1962. godine.

Više od 60 putnih pravaca u tom delu Španije je zatvoreno ili se saobraćaj otežano odvija.

strana 1 od 991 idi na stranu