“Drveni advokat” brani platan

Beograd -- Vladimir, koji sebe naziva drvenim advokatom, odlučio je da spreči seču jednog od nekoliko preostalih platana, na uglu Bulevara i Jagićeve ulice.

Izvor: B92
Podeli

Danas je peti dan zaredom kako dolazi u pet ujutru, da bi stigao pre ekipe “Gradskog zelenila”. Vladimir se odlučio baš za ovo stablo, jer je po elaboratu Šumarskog fakulteta, ono manje bolesno od ostalih.

Najavljeno je da će Vladimirov platan biti isečen noćas, međutim, odlučeno je da se seča odloži za danas.

Ekipe “Zelenila” se ni ovog puta nisu pojavile. Grupa okupljenih građana veruje da će Vladimir uspeti da spase bar jedno drvo platana, pa bi, kako kažu, Beograđani mogli ubuduće da se nalaze kod drveta na opustošenom Bulevaru.

“Ja lično bih voleo da ovo drvo ostane tu jer sam se trudio. Šanse su ispod minimalnih jer ništa tu ne zavisi od mene. Oni su ga ostavili tu zato što smo bili fini jedni prema drugima, pa nisu hteli da me pomeraju”, kaže Vladimir.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu