Srbija dobija novu avio-kompaniju

Niš -- Srbija će uskoro dobiti još jednu avio-kompaniju. Direktorat civilnog vazduhoplovstva trenutno razmatra zahtev za osnivanje kompanije "Master ervejz".

Izvor: B92
Podeli

Ona će biti u vlasništvu "Montenegro erlajnsa“, sa sedištem u Nišu. Predstavnici "Montenegro erlajnsa“ najavljuju da će pored direktnih linija do većih evropskih gradova, konkurencija omogućiti i znatno niže cene avio-prevoza.

Prvi let nove avio-kompanije koju će "Montenegro erlajns“ otvoriti u Srbiji očekuje se već krajem maja. Za crnogorskog avio-prevoznika Srbija je zanimljivo tržište jer ima dosta putnika čije potrebe jedan avio-prevoznik ne može da zadovolji.

"Montenegro erlajns“ je sa niškog aerodroma prošle nedelje uveo letove do većih evropskih gradova, ali preko Podgorice. Cena do pojedinih destinacija je čak upola niža od cene domaćeg avio-prevoznika, pa je interesovanje putnika sve veće.

Za one koji žive južno od Beograda pored nižih cena presudno je i vreme za koje sada stižu do željene destinacije.

Predsednik "Montenegro erlajnsa“ kaže da je ova kompanija na pojedinim linijama privukla čak 75 odsto putnika iz Srbije i da je to pokazatelj da je otvaranje nove avio-kompanije opravdano.

Uvođenjem zdrave konkurencije nestaće i monopol koji trenutno ima "Jat“.

U "Montenegro erlajnsu“ veruju da će od Direktorata civilnog vazduhoplovstva ovoga puta dobiti potrebne dozvole, za razliku od perioda pre četiri godine, kada je i pored kompletne dokumentacije, sertifikata i probnog leta, zbog problema sa obe strane početak rada crnogorske avio-kompanije u Srbiji obustavljen.

O ovoj temi možete čitati i na Bizu.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu