Indija: 63 poginula u stampedu

Nju Delhi -- U stampedu koji je nastao u jednom hramu na severu Indije poginule su 63 osobe, saopštili su policijski izvori.

Izvor: Beta
Podeli

"Izbrojali smo tela među kojima ima 37 dece i 26 žena", rekao je za agenciju Frans pres pomoćnik komesara policije koji je bio na mestu nesreće. Oko 10.000 ljudi okupilo se danas u hinduističkom hramu u gradu Pratapgar, oko 650 kilometara jugoistočno od Nju Delhija, u državi Utar Pradeš, gde se besplatno delila odeća i hrana.

Prema navodima pomoćnika komesara, među nastradalima nema muškaraca pošto je stampedo izbio u prvim redovima okupljenih ljudi, gde su bile žene i deca.

Ovakve nesreće su dosta česte u indijskim hramovima gde se u malim neprilagođenim prostorima okuplja veliki broj ljudi, nekada i stotine hiljada njih.

U stampedu 2008. godine u hinduističkom hramu u podnožju Himalaja poginulo je preko 145 osoba.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu