Protestna nota Srbiji nije stav BiH

Banja Luka -- Protestna nota koju je Ambasadi Srbije u BiH uputila pomoćnica šefa diplomatije BiH povodom Ejupa Ganića, nije zvanični stav Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zamenica ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić rekla da kao zamenik ministra inostranih poslova BiH uopšte nije obaveštena o protestnoj noti upućenoj ambasadi Srbije u Sarajevu, i ocenila da je taj dokument, pre svega, političkog karaktera.

Trišić-Babić je kazala da je pomoćnica ministra Jasmina Bašalić, inače zadužena za bilateralnu saradnju, državni službenik koji ne može potpisivati nikakve note.

Ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović potvrdio je da je primio protestnu notu i da je ona upućena Ministarstvu inostranih poslova Srbije.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu