Čiplić odbacio optužbe

Beograd -- Ministarstvo za ljudska i manjinska prava na čelu s ministrom Svetozarom Čiplićem, odbacilo je optužbe držvnog sekretara Marka Karadžića o opstrukcijama u radu.

Izvor: Beta
Podeli

"Optužbe ne odgovaraju stvarnim odnosima u, procesima koji se u njemu odvijaju niti načinu rada. U ministarstvu se neguje, podržava i afirmiše kritičko i kreativno mišljenje", navodi se u saopštenju izdatom posle vanrednog kolegijuma Ministarstva za ljudska i manjinska prava, koje su potpisali Čiplić i još sedam državnih sekretara ministarstva i pomoćnika ministra.

Karadžić je ranije danas u otvorenom pismu optužio Čiplića za opstrukcije i nerad, i naveo da je ministar ostao nem posle napada na Karadžićev stan i pretnji koje su mu upućene zbog podrške Paradi ponosa, jer Čiplić nikada nije osudio te napade.

Čiplić i njegovi pomoćnici odgovorili su Karadžiću u saopštenju da niko od zaposlenih, nezavisno od svoje formalne pozicije, nijednim povodom, nije bio sprečen ili ometen da iznese svoje mišljenje niti je zbog toga trpeo bilo kakvu negativnu posledicu.

"To je dovelo do uspostavljanja atmosfere u kojoj je svako slobodan da jasno kaže svoje mišljenje i iznese svoje ideje pa i onda kada nisu deo neposrednog delokruga rada ili odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kolegijum ministarstva smatra da državni sekretar Karadžić svakako ima mesto u poslovima ministarstva, "kao što ga je i do sada imao u okviru svojih ovlašćenja u skladu sa zakonom".

Saopštenje su, pored Čiplića, potpisali državni sekretari Aniko Hajnrih Muškinja, Jan Sabo i Ivan Bulatović i pomoćnici Branislava Tepić, Sanja Jašarević Kužić, Petar Antić i Bela Ajzenberger.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu