Marko Karadžić: Omogućite mi rad

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić optužio je minsitra Svetozara Čiplića za opstrukcije u radu i nerad.

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2010.

15:13

Default images

Karadžić je uputio otvoreno pismo ministru Čipliću u kome se žali da mu je onemogućeno da radi i iznosi mnogobrojne optužbe na ministrov rad. Karadžić kaže da je morao javno da se obrati, jer je to jedina mogućnost da ga ministar čuje.

Državni sekretar Marko Karadžić u pismu ministru navodi je posle napada na njegov stan i stalnih pretnji koje je dobijao zbog podrške “Paradi ponosa”, ministar uvek bio nem, nikada nije osudio napade na svog zaposlenog.

Umesto javne podrške, Karadžić kaže da ga je ministar razvlastio i ostavio mu mogućnost da se samo bavi praćenjem pravnih akata. "Dozvolili ste pomoćnici mninistra koja vam je prijateljica i koju ste ovde zaposlili da okrene neke od zaposlenih protiv mene... Dozvolili ste pomoćnici ministra da me psuje, omalovažava i preti, znate da sam taj razgovor snimio i znate da ste u saradnji sa istom pomoćnicom dan nakon toga odlučili da bez ikakve najave isključite moj poslovni mobilni telefon. Onemogućili ste me da radim, zabranili sve osim da čitam zakone, isključili ste me iz sistema donošenja odluka”, tvrdi Marko Karadžić u pismu upućenom ministru.

Karadžić navodi da nije poslušnik koji ćuti i nemo posmatra haos za platu.

“Tražim od Vas kao građanin ove zemlje i kao funkcioner Vlade Republike Srbije da objasniste šta je to Vas uvredilo, da li kao što ste rekli to što sam se po Vama politički profilisao, da li to što sam govorio o Srebrenici, a po Vama to nije tema kojom mi treba da se bavimo, da li to što sam branio Zakon o zabrani diskriminacije za čije povlačenje iz Skupštine ste vi glasali, da li to što znate da ja ne bih odobrio kupovinu televizora za vašu i kancelarije pomoćnika i šefa kabineta, da li to što jedino ja u Ministarstvu imam magistraturu iz obalsti ljudskih prava, da li to što mislim da treba raditi u interesu države, a ne stranke”, pita se Karadžić.

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava navodi da nijedan dinar nije potrošio na reprezentaciju, da čak plaća piće kojima poslužuje goste Ministarstva.

Jedino što traži od od Čiplića je, kako navodi, da ga uključi u rad i omogući da u Ministarstvu postoje profesionalni ljudski odnosi.

Ja ostavku neću dati jer Srbija nema više vremena za povlačenje pred neznanjem, bezobrazlukom i neradom, navodi na kraju Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: