Izvodi od danas važe neograničeno

Izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih od danas će važiti neograničeno, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2010.

01:17

Default images

Građani koji su pre tog roka izvadili ta dokumenta na starim obrascima, mogu ih koristiti najkasnije do isteka roka od šest meseci od dana izdavanja tih izvoda, piše u saopštenju. Novi izvodi iz matičnih knjiga biće potrebni samo u slučaju promene upisanih podataka, kazao je resorni ministar Milan Marković.

Izdavanje izvoda sa neograničenim rokom važenja je prva faza primene Zakona o matičnim knjigama, a sledi uspostavljanje registra građana, odnosno elektronske baze podataka o svim građanima.

To će omogućiti da građani dobiju izvod iz matične knjige u bilo kom mestu u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: