I poplave pogodile Haiti

Port-O-Prens -- Najmanje osam osoba je stradalo u poplavama koje su izazvane jakim kišama na Haitiju, saopštile su tamošnje vlasti.

Izvor: Tanjug
Podeli

Poplave su pogodile treći po veličini grad Le Kaje, na jugoistoku ostrva, koji se sad nalazi pod metar i po dubokom vodom. Zvaničnici kažu da su ugrožene mnoge zgrade, uključujući bolnicu i zatvor, iz kojeg je evakuisano preko 400 zatvorenika.

Oko milion Haićana je i dalje bez krova nad glavom, nakon zemljotresa koji je pogodio to karipsko ostrvo 12. januara i u kojem je poginulo više od 230.000 ljudi.

Do poplava je došlo nekoliko nedelje pre početka uobičajene kišne sezone na Haitiju.

"Situacija ja izuzetno teška. Cele oblasti su pod vodom. Ljudi su se popeli na krovove kuća", rekao je lokalni senator Franki Eksius.

Očevici kažu da su se neke kuće srušile i da mnogi pokušavaju da pobegnu u bezbednije oblasti.

Osoblje gradske bolnice je premestilo bolesnike na više spratove, dok su mirovne snage Ujedinjenih nacija evakusiale zatvorenike.

Le Kaje leži na poluostrvu na 160 km zapadno od prestonice Port-o-Prensa i ovaj grad nije stradao u zemljotresu, mada se broj njegovih stanovnika dramatično povećao zbog mnogih koji su tu potražili utočište posle zemljotresa, prenosi BBC.

Svet

Sukob Palestinaca i policije

Jerusalim -- Sedam Palestinaca uhapšeno je prilikom sukoba izraelske policije i Palestinaca u svetom mestu koje Izraelci zovu Brdo hrama, a muslimani Haram al Šarif.

Svet nedelja 28.02. 19:48 Komentara: 0

Ukinuta opasnost od cunamija

Santjago,Honolulu, Moskva, Madrid -- Američki centar za praćenje cunamija ukinuo je danas upozorenje od cunamija u svim državama na Pacifiku, koji je usledio posle zemljotresa u Čileu.

Svet nedelja 28.02. 14:24 Komentara: 6

Ubijen imigrant iz Afrike

Rafa, Egipat -- Egipatski graničari ubili su jednog afričkog imigranta i pritvorili još 16 njih dok su pokušavali da uđu u Izrael, izjavili su zvaničnici.

Svet nedelja 28.02. 13:02 Komentara: 0

Vođa ETA uhapšen u Francuskoj

Madrid -- Vođa oružane baskijske separatističke organizacije ETA uhapšen je u Normandiji na severu Francuske, saopštilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Svet nedelja 28.02. 12:08 Komentara: 0
strana 1 od 251 idi na stranu